projekt, UGINBPŽ, znakovni jezik

Radno ljeto u Udruzi

Ljetne vrućine najbolje se podnose u dubokoj hladovini, sa što manje fizičke aktivnosti. Usprkos tomu, u našoj Udruzi aktivnosti ne jenjavaju.

Provedba projekta „Pružanje usluge osobne asistencije osobama oštećena sluha“ nastavlja se jednakom dinamikom, barem za našu Dunju.


Gradsko Društvo Crvenog križa organiziralo je dobrovoljno darivanje krvi. Naša zamjenica predsjednika, Jelena, odazvala se pozivu. Kako Jelena sve svoje potrebe u okruženju čujučih obavlja uz Dunjinu pratnju, tako su i ovoga puta zajedno darivale krv. Udruga je ponosna na svoje cure.

 

Tijekom srpnja, Brodsko-posavska županija odobrila je projekt kojim se nastavlja financiranje rada Udruge za 2019. godinu. Uz druge udruge Županije, naš predsjednik Emanović s Dunjom kao komunikacijskom posrednicom, sudjelovao je na svečanom potpisivanju Ugovora o dodjeli sredstava.

Članovi, barem oni koji nisu otišli na godišnji izvan Grada, jednakim intenzitetom koriste uslugu komunikacijskog posredovanja koju smo realizirali projektom “Pružanje usluge osobne asistencije osobama oštećena sluha”: nezaposleni za prijave na HZZ i Centar socijalne skrbi, kontrole kod liječnika, specijalističke preglede, razne potvrde, karte prijevoza i dr. Puno je potreba u svakodnevnom životu koju uz komunikacijskog posrednika brže, bolje i lakše obavljaju naši članovi.

Navedeni projekt, “Pružanje usluge osobne asistencije osobama oštećena sluha”, financiran je iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. u iznosu od 667.540,00 kn, intenzitet potpore je 100%, a trajat će 26 mjeseci.

Jedan od članova/korisnika usluge tumačenja i prevođenja dogovara se s Dunjom kuda mora ići i što želi obaviti.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s