UGINBPŽ, videozapis, znakovni jezik

Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Ove godine Međunarodni dan osoba s invaliditetom obilježen je pod sloganom OSNAŽIVANJE OSOBA S INVALIDITETOM I NJIHOVIH ZAJEDNICA ŠIROM SVIJETA.

Svake godine 3. prosinca obilježava se Međunarodni dan invalidnih osoba. Pod pokroviteljstvom Grada Slavonskog Broda Povjerenstvo za osobe s invaliditetom koji okuplja predstavnike velikog broja gradskih udruga organiziralo je trodnevno obilježavanje. 1. i 2. prosinca održana su sportska natjecanja invalidnih osoba i građana u šahu, kuglanju, tenisu u kolicima, pikadu, sjedećoj odbojci, košarci u kolicima i boćanju. Članovi Udruge gluhih i nagluhih sudjelovali su u natjecanju u šahu i kuglanju, kao i uvijek.

Dan otvorenih vrata udruga grada Slavonskog Broda ( 2. prosinca) osmišljen je tako da svaka udruga na svoj način organizira druženje s građanima u svojoj udruzi.

Ovih godina su naši članovi obično sudjelovali samo na završnici ove proslave, no sada se pokazalo da želimo i nešto više, pa smo u goste pozvali studente Učiteljskog fakulteta J. J. Strossmayer Osijek – dislocirani studij u Slavonskom Brodu te smo održali kratki seminar o načinu komuniciranja gluhih i nagluhih osoba s praktičnom primjenom. Učenjem dvoručne abecede i pojedinih znakova znakovnog jezika prema osobnom izboru gošća (više od 10 studentica – budućih učiteljica). Tu kratku obuku održala je naša Verica Štivić uz pomoć Ankice Čakarić kao demonstratora, ali i ostalih članova.

Bilo je ugodno družiti se s njima, veselo i vedro. Nadamo se da će se ona rečenica na rastanku Posjetiti ćemo vas opet doista i ostvariti.

Jedna misao o “Međunarodni dan osoba s invaliditetom”

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s