projekt, UGINBPŽ

O Borki

Borka je jedna od pet zaposlenih žena preko projekta pod nazivom „Osnaži me, uključi me“, kodnog broja UP.02.1.1.13.0110, iz programa ZAŽELI – zapošljavanje žena – faza II, kojeg sufinancira EU iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020.

Ima najviše iskustva u radu na poslovima pomoći u kući na održavanju higijene stambenog prostora, socijalnim kontaktima s korisnicima starije životne dobi i osobama u potrebi.

Kako sama kaže: „Do sada sam svašta radila. Trgovkinja sam po struci. Neko vrijeme sam radila u trgovini, imala čak i svoj trgovački obrt. Vremena su bila sve teža za zaraditi dovoljno za obiteljske potrebe. Suprug mi je u mirovini. Nije mi teško nikakav posao raditi kad znam da će to doprinijeti materijalnoj stabilnosti. Dvije godine sam radila u jednoj brodskoj udruzi kao gerantodomaćica tako da imam iskustva u radu s ljudima u potrebi. Završila sam i nekoliko obrazovnih ciklusa ne bi li mi bilo lakše se zaposliti. Kad je Udruga gluhih i nagluhih raspisala natječaj za prijem u radni odnos žena mojih godina, javila sam se i bila primljena.

Za ovih sedam mjeseci koliko sam zaposlena u Udruzi preko ovog EU projekta mogu reći da sam zadovoljna. Imam stvarno drage korisnike, i starije osobe i osobe s invaliditetom. Kao obitelj smo. Znam kome što odgovara. Tko što i kako želi da se napravi. Poštuju me, a i ja njih. Baš mi je lijepo.

Svi me stalno pitaju „Hoćeš ti s nama ostati i kad projekt završi?“. Na to nemam odgovora. Udruga se dobro brine i o nama zaposlenicama. Plaća je na vrijeme, zaštitna sredstva zbog koronavirusa dobivamo uredno. Cijepila sam se također za osobnu zaštitu i zaštitu korisnika.“

Niti mi iz Udruge ne možemo na ovakva pitanja, koji su u zadnje vrijeme česti, odgovoriti.

Također, u informativnim razgovorima s korisnicima, za Borku imaju samo riječi hvale. Vrijedna, uredna i brza u obavljanju poslova. Uvijek spremna na razgovor i strpljivo slušanje problema svojih korisnika.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s