kreativna radionica, UGINBPŽ, znakovni jezik

Izložba kreativnih radova članova na Korzu, 7. svibnja 2014.

Aktivnost pod nazivom “Europska kreativnost u lokalnoj zajednici” preselila se na gradsko Korzo. Kroz niz fotografija može se vidjeti da su gluhi i nagluhi skrenuli pozornost svojih sugrađana simpatičnim radovima Kreativne radionice.

Članovi Udruge s prijateljima na Korzu.

Razgledali su sugrađani izloženo, informirali se općenito o radu Udruge, članovima. Naši članovi su spremno uz pomoć Tumača/prevoditelja znakovnog jezika gluhih upuštali se u komunikaciju, dijelili letke, recepte za korištenje cvijeta čuvarkuće u prehrani i za liječenje. Najveseliji su bili učenici sa svojim učiteljima.

Rezime: korisno i lijepo provedenih nekoliko sati za naše članove, senzibiliziran dio javnosti, posebice mladih, što nam je i cilj ovakve aktivnosti.

Svojim posjetom obradovao nas je i Pročelnik Upravnog odjela za razvoj i EU integracije BPŽ sa suradnicima gdin Marijan Štefanac te sa suradnicima iz Razvojne agencije Slavonski Brod.

PETICIJA ZA PRAVO NA BESPLATNE BATERIJE ZA SLUŠNA POMAGALA ZA SVE NAGLUHE OSOBE koju je Udruga pokrenula na inicijativu dijela svojih članova a zbog odluke Ministarstva zdravlja da to pravo imaju samo nagluhe osobe do 18 godina života, nastavila se provoditi i na štandu Udruge na Korzu Građani su se rado odazivali našoj molbi i pridodali svoje potpise smatrajući postupak vladajućih nekorektnim prema osobama s invaliditetom. Potpisivanje Peticije još je aktualno u Udruzi u Horvatovoj 2.

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s