projekt, UGINBPŽ, videozapis

Završna konferencija projekta “Osnaži me, uključi me”

U srijedu, 8. prosinca 2021. godine, održali smo završnu konferenciju projekta “Osnaži me, uključi me”.

Projekt je bio financiran od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda u 100% intenzitetu iz programa “ZAŽELI – zapošljavanje žena – faza II”, skupina 2: UP.02.1.1.13.0110 u sklopu Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”

Projekt je trajao 18 mjeseci. Za 30 korisnika se na 12 mjeseci zaposlilo 4 žene životne dobi iznad 50 godina i 1 žena mlađa od 50 godina, koja je osoba s invaliditetom, na poslovima pružanja podrške i pomoći za 30 starijih osoba i osoba s invaliditetom.

Cilj projekta je bio zaposliti žene s invaliditetom i starije životne dobi koje su teško zapošljive, što ih svrstava u red osoba u nepovoljnom položaju. Ovim projektom Udruga je na godinu dana ublažila problem marginalizacije te skupine kao i poboljšanje materijalnog stanja njihovih obitelji. Pružanjem usluge potpore i pomoći u svakodnevnim kućnim poslovima za osobe s invaliditetom i starije životne dobi, projekt je izravno pridonio Strategiji socijalne skrbi za starije osobe u RH (2017.-2020.) koja kao prioritet definira Cilj 1. Povećati dostupnost usluga za starije osobe kroz razvijanje usluga usmjerenih zadržavanju starijih osoba u njihovom domu.

Provedbom aktivnosti projekta ispunjene su Zajedničke europske smjernice za prijelaz iz institucionalne skrbi na usluge podrške za život u zajednici dostupnih korisnicima. Rad Udruge podigao se na viši standard pružanja općih usluga te se stvorio temelj za veće mogućnosti financijske održivosti u planiranju aktivnosti u budućnosti kroz korištenje nacionalnih i europskih fondova.

Potpisanim Ugovorom o financiranju ovog projekta Udruga je imala obavezu uputiti 3 žene na dodatno obrazovanje: jedna od žena završila je obrazovanje za Uzgajivača, sakupljača i prerađivača začinskog i aromatičnog bilja dok su druge dvije žene stekle obrazovanje za poslove Knjigovođe. Time im se pružila prilika za povećanje kvalitete života, socijalne uključenosti u društvo kao i veća konkurentnost kod budućeg zapošljavanja stjecanjem novih znanja i zanimanja.

Vrijednost projekta je 453.402,06 kn bespovratnih sredstava odobrenih u 100% intenzitetu.

Partneri u provedbi projekta su bili Centar za socijalnu skrb, Slavonski Brod i Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područni ured Slavonski Brod.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s