projekt, UGINBPŽ, znakovni jezik

Edukacija korištenja IT servisa za osobe oštećena sluha

U sklopu EU projekta financiranog iz ESF “Suvremene socijalne usluge za osobe oštećena sluha” čiji je nositelj Udruga (na)gluhih osoba Videatur iz Zagreba a naša Udruga jedna od partnera provedbe, održana je Radionica o načinu korištenja i koje potrebe članovi mogu zadovoljiti ovom IT uslugom.

Radionicu je vodila Mateja Šimunović, stručna suradnica na projektu, i Valerija Anđelković kao tumač/prevoditelj znakovnoga jezika gluhih.

Kako epidemiološki uvjeti  ograničavaju okupljanje većeg broja osoba, Radionici je prisustvovalo samo osam naših članova i naš tumač/prevoditelj Marko Rubil, zaposlen preko projekta „Pružanje usluge osobne asistencije osobama oštećena sluha“ kojeg financira EU iz ESF u 100% intenzitetu iz programa “Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom – faza II”, skupina 2: UP.02.2.2.09.0006 u sklopu Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”.

Time će Marko biti od koristi i ostalim članovima te uputiti ih u tehničke i druge načine korištenja ove internetske usluge, pomoći kod prijava i postavljanja pitanja od interesa, sve dok ovaj projekt traje (svibanj 2022.g.).

Komentiraj