projekt, UGINBPŽ

O Miri

Nastavljamo s predstavljanjem naših žena zaposlenih preko projekta pod nazivom „Osnaži me, uključi me“, kodnog broja UP.02.1.1.13.0110, iz programa ZAŽELI – zapošljavanje žena – faza II, kojeg sufinancira EU iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program „učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020.

Mira Vilding je najmlađa žena zaposlena preko ovog projekta na poslovima pomoći u kući za pet korisnika.

Miro, reci nam nešto o sebi i svom dosadašnjem iskustvu na ovim poslovima.

– Imat ću ove godine 41 godinu. Završila sam školu “Milan Amruš” u Slavonskom Brodu (škola koja obrazuje djecu s teškoćama u razvoju, op.a.). Stekla sam zvanje pomoćne krojačice ali nikada nisam radila taj posao. Bila sam prije povremeno zaposlena na poslovima čistačice, tako da mi obaveze ovih poslova nisu strani.

Moram priznati, u početku me bilo malo strah. Nepoznati ljudi starije životne dobi. Pitala sam se hoću li im se svidjeti, hoću li pomoći u kućnim poslovima baš onako kako oni žele? Sad je prošlo već dosta vremena i jako sam zadovoljna. Ne bojim se više jer smo se upoznali i znam što i kako koja korisnica želi i treba u održavanju higijene stambenog prostora, odlaska u trgovinu i slično. Dosta sam novoga i naučila. Gospođa Mica me naučila peći palačinke na njen način. Mojima doma su baš fine. Gospođa Jasna i gospodin Đuro me hvale. Stalno pitaju: “Hoćeš ti kod nas dolaziti i kad projekt prođe? Lijepo nam je s tobom i kuća nam je uredna i čista. A i pomoć nam treba, stigle nas godine i bolesti.” Teta Ruža često zna reći da sjednem i odmorim, ne moram stalno raditi. Od skora je udovica pa joj i razgovor dobro dođe tijekom tih par sati tjedno.

Udruga povremeno provjerava tvoj rad i drugi korisnici te hvale i lijepo govore o tebi.

– Drago mi je to čuti. Lijepo mi je, naradim se ali osjećam se korisno, a i moja plaća dobro dođe u svakodnevnim potrebama moje obitelji.

Jedna od obaveza Udruge je poslati tri žene na dodatno osposobljavanje/obrazovanje kako bi po završetku projekta bile konkurentnije na tržištu rada. Tebe smo uputili na obrazovanje za posao Uzgoj, skupljanje i preradu začinskog bilja u Pučko otvoreno učilište Libar.

– Da. Ništa ne znam o tome i veselim se što ću nešto novo naučiti. Potrudit ću se što više novog znanja steći. Slušam o koristi začinskog bilja u prehrani i liječenju. Imamo nešto vrta doma i želim saznati što više o tome tako da mogu ubuduće i sama se time baviti. Mislim da će mi biti od koristi u budućnosti za naći sličan posao, možda u rasadnicima.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s