projekt, UGINBPŽ

O Gordani

Udruga je za provedbu projekta pod nazivom „Osnaži me, uključi me“, kodnog broja UP.02.1.1.13.0110, iz programa ZAŽELI – zapošljavanje žena – faza II, kojeg sufinancira EU iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program „učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. zaposlila pet žena na poslovima Pružanje usluge održavanja higijene stambenog prostora i pomoć pri socijalnom kontaktu za 30 korisnika, s naglaskom kod pružanja usluge i zapošljavanja osoba s invaliditetom.

O aktivnostima Udruge i mišljenima nekih korisnika za ovih skoro pet mjeseci provedbe projekta „Osnaži me, uključi me“ već smo izvještavali. Sada želimo predstaviti naše zaposlenice i čuti njihove dojmove.

Predstavljanje krećemo s Gordanom Vuković:

“Na zapošljavanje i obavljanje poslova ovog projekta odlučila sam se prijaviti jer sam zadnjih sedam godina nezaposlena, a smatram da sam još uvijek dovoljno sposobna raditi i materijalno pridonositi kućnom budžetu obitelji. U redovnom obrazovanju završila sam Tehničku školu, dosta godina radila i u struci i još nekim drugim uredskim poslovima. No, kako je sve teže ženama iznad 50 godina života naći posao, dodatno sam se osposobljavala za druga zanimanja. Htjela sam biti što konkurentnija na tržištu rada pa sam prošla osposobljavanje za skupljanje, uzgajanje i preradu začinskog bilja. Obrazovala sam se i za njegovateljicu. Upisala tečaj njemačkog jezika. No, pojavom koronavirusa sve je poremećeno i teško je naći posao. I evo me sada tu. Udruga me zaposlila i mogu reći da sam zadovoljna. Osjećam se korisno a i moja obitelj ima koristi u vidu moje plaće.

Po prirodi sam smirena i prilagodljiva svim životnim situacijama. No, moram istaknuti da sam dobila za korisnike zaista divne ljude. Time mi je i sam posao ljepše i lakše obavljati. Protekom vremena, dovoljno sam ih upoznala, a i oni mene, da točno znam što kome treba, što je prioritet i kako taj moj posao i druženje organizirati, što više pružiti osobama starije životne dobi. Zadovoljna sam i ispunjena. Vidim da moj dolazak u njihove kuće, obavljeni posao ili samo druženje, ima nemjerljivu pozitivnu svrhu.”

U sklopu projektnih aktivnosti mjesečne podjele higijenskih potrepština korisnicima dobijemo i povratnu informaciju o kvaliteti usluge koju pružaju naše zaposlenice.

Prenosimo mišljenje gospodina Mirosavljevića upravo o našoj Gordani:

“Supruga i ja samo u mirovini. Možemo mi još dobro funkcionirati sami. Imamo i djecu, obitelj. Obiđu nas, naprave puno toga za nas. Nismo sami. No, od kad Goga dolazi kod nas nekoliko puta tjedno, vidimo da samo nekako samostalniji. Djeca rade i sad ih ne moramo baš za sve potrebe i želje zvati. S godinama smo promijenili životne navike, prilagodili tjelesnim mogućnostima. Svjesno odlučili da nam dio onog što smo nekad radili i ne treba (smije se). No Goga je, pogotovo supruzi u kućnim poslovima, od velike koristi. Baš i ne volim ići u te “ženske” kupovine. Sad me zamijenila Gordana pa smo oboje zadovoljni – ja svoje radim a supruga svoje. Samo da ovaj projekt potraje i dulje. Mi smo zadovoljni i hvala Udruzi što nam je poslala Gordanu, mada vjerujemo da su i ostale žene koje rade ovaj posao jednako vrijedne.”

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s