UGINBPŽ

Obilazak korisnika

Za nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane uz pošivanje mjera zašitie od koronavirusa obišli smo naše korisnike projekta pod nazivom „Osnaži me, uključi me“, kodnog broja UP.02.1.1.13.0110, iz programa ZAŽELI – zapošljavanje žena – faza II, kojeg sufinancira EU iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program „učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020.

Skromnim poklonima i čestitkama za dobro zdravlje ublažili smo barem na kratko ovu izoliranost zbog COVID-19. Iskoristili smo prigodu provjerili što korisnici misle o pomoći koju primaju prošlih nekoliko mjeseci posredstvom naših zaposlenica projekta „Osnaži me, uključi me“.

Evo jedne od priča:

Kod korisnika Nikole Bogojevića, koji je i član naše Udruge i supruge Kate, zatekli smo Gordanu Vuković, ženu koja je zaposlena preko navedenog projekta. Kako Nikola i Kata kažu, dobiju i više nego samo održavanja higijene njihovih domova.

Kata: Puno nam znači pomoć koju dobivamo preko Udruge, osobito jer je Nikola u 2020. g. zbog bolesti ostao bez obje noge. Goga nam je svojim znanjem i marljivošću olakšala snalaženje u novom načinu života. Oboje smo već u godinama kada nam fizička pomoć prijeko je potrebna. Da ne govorim da smo kroz ovo vrijeme postali i prijatelji. Goga ima stpreljnja saslušati sve naše „žalopojke“, unosi vedrinu i optimizam u naš dom.  Zbog COVID-19, osobama naših godina preporuča se što manje izlazaka iz kuće i tu nam je ona od velike pomoći. Imamo sve što nam treba iz trgovine, ljekarne, tržnice a da se sami ne moramo izlagati opasnosti.

Nikola: Meni je trebalo vremena da se navikem na novi način kretanja po stanu i na ulici. Tu je Gordana puno doprinjela. Život u kolicima nije lak, ne čujem dobro, pa kad moram kod liječnika ili u obićnu šetnju, uz Gordanu sve je jednostavnije. Ni supruga više nije u fizičkoj snazi, niti je nekog zdravlja, tako da ova pomoć koju dobivamo preko Udruge i projekta jako, jako, nam olakšava svakodnevicu.

Kata: Hvala svima koji su osmislili ovakav projekt. Hvala i Udruzi koja nas se sjetila i uključila nas kao korisnike i što nam je poslala Gogu. Zaista ne znam kako bismo sve ove nevolje prebrodili bez nje. Tu je i materijalna pomoć kroz higijenske potrepštine koje dobivamo svakog mjeseca. To je nezanemariv dodatak na naše mirovine.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s