projekt, UGINBPŽ

Radno-evaluacijski sastanak zaposlenih žena i rukovodstva Udruge

U udruzi je održan sastanak sa zaposlenim ženama preko projekta “Osnaži me, uključi me” koji u našoj Udruzi provodimo od srpnja 2020. godine, kodnog broja UP.02.1.1.13.0110, iz programa ZAŽELI – zapošljavanje žena – faza II, kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.” u 100% intenzitetu, s naglaskom kod zapošljavanja i pružanja usluge na osobe s invaliditetom.

Prvenstveno se govorilo o lošoj situaciji izazvanoj sve većim brojem zaraženih koronavirusom u našem gradu i potrebnim mjerama opreza i zaštite. Posebice time što se usluge pružaju osjetljivoj skupini ljudi: starijim osobama i osobama s invaliditetom. Dane su smjernice i naputci kako postupiti i kod najmanje osobne sumnje na zarazu, kod sebe ili korisnika.

Ženama su podijeljena sredstva zaštite (maske, rukavice, antiseptici) za relativnu sigurnost pri obavljanju usluge u stambenim prostorima korisnika. Udruga će pozorno pratiti upute Zavoda za javno zdravstvo RH i BPŽ, Civilnih stožera RH i BPŽ i prema tome ćemo se ravnati i obavještavati žene što one moraju poduzeti. Usluga se mora i dalje pružati korisnicima i zahtjeva se od zaposlenih žena da se i privatno pridržavaju mjera i budu oprezne te da se ne izlažu opasnosti od zaraze koju bi mogle prenijeti drugima. U slučaju da korisnik bude u samoizolaciji kao kontakt ili oboli od koronavirusa moraju se odmah poduzeti propisane mjere opreza ali i pružiti usluga nabavke živežnih namirnica, lijekova i drugih potrebnih poslova – ali na distanci.

Također se razgovaralo o efektima pružanja usluge, odnosno o napretku u provedbi projektnih aktivnosti pružanja usluge korisnicima u proteklih dva i pol mjeseca.

Žene su zadovoljne mogućnošću poboljšanja materijalnog standarda obitelji. Kako ih primaju u svoje domove osjete da su i korisnici zadovoljni njihovim radom i pristupom. Vrlo pozitivno ocjenjuju kontakte. Prijateljski pristup i odnos pun uzajamnog poštovanja korisnika i naših zaposlenica daje i dobar evaluacijski rezultat.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s