projekt, UGINBPŽ, znakovni jezik

Prevladavanje komunikacijskih prepreka posredstvom Udruge

Zahvaljujući projektu koji sufinancira EU iz ESF, Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. g.”, Faza II, UP.02.2.2.09.0006., „Pružanje usluge osobne asistencije osobama oštećena sluha“ kojim je zaposlen još jedan komunikacijski posrednik, Udruga svoj rad podiže na viši standard.

Jedan od naših članova već neko vrijeme ima zdravstvenih problema. Kako taj problem nije uspio riješiti u slavonskobrodskoj bolnici, morao je u Zagreb na specijalistički pregled. Udruga je dala odobrenje Dunji odlazak u Zagreb smatrajući da će tako član lakše i brže riješiti svoj zdravstveni problem te ukloniti komunikacijske prepreke.

Dunja je s korisnikom obavila sve potrebne pripreme za putovanje. Do sada su zajedno išli na pregled tri puta i planira se još nekoliko pregleda dok se ne završi kompletna liječnička obrada.

Nakon povratka Udruga se informirala kod korisnika o učinkovitosti ove kompletne usluge našeg tumača/prevoditelja znakovnog jezika gluhih i nagluhih. Izrazio je osobito zadovoljstvo. Rekao je da je sve što mu je rečeno i savjetovano kod liječnika odlično razumio bez dodatnih pitanja.

Želimo napomenuti da često gluhi imaju potrebu za znakovnim jezikom za dodatna objašnjenja kod obavljanja nekih poslova.

U isto vrijeme ostali korisnici komunikacijskog posredovanja Dunje Blažević nisu ostali uskraćeni jer im je drugi tumač/prevoditelj HZJG bio na raspolaganju u te dane. Time se potvrdila potreba i želja Udruge da svojim članovima omogući kvalitetniju svakodnevicu apliciranjem na projekt kojim je mogla zaposliti više od jednog komunikacijskog posrednika.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s