projekt, UGINBPŽ, znakovni jezik

Završen prvi ciklus Tečaja znakovnog jezika gluhih

Trideset sati prvoga ciklusa (osnovnog) Tečaja znakovnog jezika gluhih je završen i podijeljene su Potvrdnice polaznicima, studentima Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Slavonskom Brodu, jednoj učenici Srednje medicinske škole Slavonski Brod i budućim stručnim komunikacijskim posrednicima za učenike naše Županije.

Od ukupno 21 polaznika Tečaja 20 polaznika pokazalo je jako dobro znanje na ispitima na zadovoljstvo Udruge kao organizatora i prof. Marije Kefelja kao edukatorice. Citirat ćemo prof. Mariju: “Volim dolaziti u Slavonski Brod i podučavati znakovni jezik jer Brođani pokazuju veliku radoznalost i volju. Rado im prenosim svoje znanje jer vrlo brzo usvajaju jezik znakova. Ma, odlični su i radujem se novim “učenicima”. Baš me veseli dolaziti.”

Moramo osobito istaknuti najbolju među vrlo dobrim i odličnim polaznicima. To je učenica Srednje Medicinske škole iz Slavonskog Broda, MONIKA MADŽAR. Od prvog dana brzo je učila znakove znakovnog jezika a na završnom pismenom i usmenom ispitu bez greške davala je odgovore. Profesorica Marija izrazila je pohvale i čestitke najmlađoj a najuspješnijoj polaznici Tečaja. Udruga se priključuje čestitkama.

Želimo, također, napomenuti da je Tečaj znakovnog jezika prvi ciklus, za studente, učenike i stručne komunikacijske posrednike financirala Županija brodsko-posavska, Upravni odjel za zdravstvo i socijalnu skrb kroz dio troškova projekta koji je Udruga prijavila tijekom 2019. godinu i sufinancirao Upravni odjel za obrazovanje, šport i kulturu.

Naravno, ništa Udruga ne bi mogla bez Hrvatskog društva tumača i prevoditelja znakovnog jezika gluhih, Zagreb. Društvo je jedino u Hrvatskoj koje može obučavati i izdavati dokument o edukaciji što je svim polaznicima vrlo bitno. Također imaju i vrsne edukatore znakovnog jezika.

Udruga i naši polaznici puni su pohvala za profesoricu Mariju Kefelja. Vjerojatno zato i traže od Udruge organizaciju i drugoga ciklusa Tečaja, pa i više. Obvezno napominju: “želimo Mariju za edukatoricu budućih tečajeva”.

I Udruzi je bitno da učenje znakovnog jezika postane stalno kroz godine koje dolaze u našem Gradu, no ovisimo o Društvu tumača i prevoditelja Zagreb a oni opet o manjku stručnih kadrova u odnosu na potrebe.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s