projekt, UGINBPŽ, znakovni jezik

Tečaj HZJG za studente Učiteljskog fakulteta, učenike Medicinske škole i buduće pomoćnike u nastavi, stručne komunikacijske posrednike u BPŽ

Uz suradnju Društva tumača i prevoditelja iz Zagreba organiziramo i I. ciklus, osnove znakovnog jezika, za ciljane polaznike. Naravno uz neizostavnu profesoricu Mariju Kefelja.

Naime, Udruga kod prijavljivanja projekta Brodsko-posavskoj županiji, Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb, za 2019. g., prijavila je i dobila sredstva za trošak održavanja Tečaja znakovnog jezika za studente Učiteljskog fakulteta i učenike Medicinske škole. Vodili smo se potrebama mlade generacije osoba oštećena sluha u osnovnom obrazovanju. Rijetko se na fakultetima uči kako pristupiti osobi oštećena sluha, a najmlađe generacije su i najranjivije.

Osnim osnova znakovnog jezika, steći će se i znanje kako komunicirati s nagluhima ili gluhim učenicima.

Osigurali smo 30 sati učenja za deset studenata Učiteljskog fakulteta i desetak učenika Medicinske škole.

U vrijeme našeg dogovaranja za početak I. ciklusa Tečaja, prijavili su iz Županije, Upravni odjel za obrazovanje, potrebu za edukacijom osoba koji će biti pomoćnici u nastavi kao stručni komunikacijski posrednici. Trenutno je to oko sedam polaznika.

Naša Udruga ne može primiti za kvalitetnu edukaciju više od 20 osoba te su iz Upravnog odjela za obrazovanje BPŽ pronašli prostor u Gimnaziji Matija Mesić.

Dosadašnje iskustvo nameće nam da se zahvalimo ravnatelju i domaru Gimnazije. Iznimno su susretljivi i pažljivi. Predavanje se održava subotom, kad je njima neradni dan.

Ispred Udruge u organizaciji i dežurstvima moramo istaknuti našu Dunju Blažević. Sve potrebno za kvalitetno održavanje odrađuje volonterski, a povremeno joj se pridruži i Mateja.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s