projekt, UGINBPŽ, znakovni jezik

Pružanje usluge osobne asistencije osobama oštećena sluha

Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom, Faza II, Kodni broj UP.02.2.2.09.0006, za projekt „Pružanje usluge osobne asistencije osobama oštećena sluha “.

Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa: Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. u iznosu od 667.540,00 kn, intenzitet potpore je 100%, a trajat će 26 mjeseci.

Opis projekta:

U gradu Slavonskome Brodu i Brodsko-posavskoj županiji živi veliki broj gluhih i nagluhih osoba kojima je potrebna pomoć tumača/prevoditelja hrvatskog znakovnog jezika kako bi se što kvalitetnije integrirale u društvo i koristile različite javne usluge. Sve veća prisutnost gluhih osoba u različitim životnim aktivnostima i društvenim događanjima uz podršku tumača/prevoditelja hrvatskog znakovnog jezika pokazatelj je potrebe za zapošljavanjem u Udruzi još jedne osobe kao tumača/prevoditelja koja bi vršila uslugu osobne asistencije osobama oštećena sluha. Ovim se projektom, kroz 24 mjeseca, osnažuje 15 korisnika, gluhih i nagluhih osoba od 20 do 73 godina starosti, kako bi ravnopravno sudjelovali u socijalnoj sredini kojoj pripadaju. Pružanjem usluge tumača/prevoditelja hrvatskog znakovnog jezika, pomoći će se korisnicima da zadrže svoju neovisnost. Aktivnosti su usmjerene na osnaživanje pojedinca kako bi se oslonio na vlastite mogućnosti u zajednici u kojoj živi.

Opći cilj ovoga projekta je organizirana pomoć i podrška u prevladavanju komunikacijskih ograničenja osobama oštećena sluha, uključivanje u društvo i povećanje usluge osobne asistencije.

Specifični cilj je osnaživanje 15 gluhih i nagluhih osoba u socijalnom kontaktu, komuniciranju, informiranju i izjednačavanje u svim životnim situacijama s ostalim članovima društva kroz prevladavanje komunikacijskih barijera, postizanje veće samostalnosti i bolje kvalitete života gluhih i dijela nagluh osoba.

 

Očekivani rezultati projekta:

Pružena kontinuirana dvogodišnja usluga i podrška tumača/prevoditelja hrvatskog znakovnog jezika za 15 korisnika – gluhih i nagluhih osoba sa područja grada Slavonskoga Broda i Brodsko-posavske županije u prevladavanju komunikacijskih ograničenja. Postizanje bolje informiranosti i samostalnosti, time i podizanje kvalitete života osoba oštećena sluha, članova naše Udruge. Projekt je u skladu sa procesom deinstitucionalizacije socijalnih usluga u Republici Hrvatskoj, što predstavlja izvrstan temelj održivosti.

 

Razdoblje provedbe:

od 15. ožujka 2019. do 15. svibnja 2021. godine

 

Kontakt osobe za više informacija:

Mateja Stojanović, koordinatorica projekta, 097/728-0096

Pannonia Consulting, Josip Brozović, dipl. oec., 091/154-1171, pannonia.consulting@gmail.com

Plakat i logo projekta:

Jedna misao o “Pružanje usluge osobne asistencije osobama oštećena sluha”

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s