UGINBPŽ, znakovni jezik

Europski parlament, delegati općenito, izbor delegata u EU parlament

Četvrti dan provedbe projekta EU PRAVA I OBVEZE KROZ ZNAKOVNI JEZIK GLUHIH u sklopu obilježavanja EU tjedna BPŽ, 8. svibnja, započeo je izložbom kreativnih radova i promidžbenim materijalima ispred Udruge u Horvatovoj u 10 sati a nastavio se u popodnevnim satima na 2. interaktivnoj radionici naziva “Europski parlament, delegati općenito, izbor delegata u EU parlament 2014. g.”.

Članovi s prijateljima i predavačima.
Članovi s prijateljima i predavačima.

Predavači nevladine organizacije GONG, izvršni direktor Dragan Zelić i suradnica Danela Žagar bili su iznenađeni odazivom osoba s invaliditetom, odnosno zainteresiranošću za prijem novih informacija.

Udruga gluhih i nagluhih BPŽ je uvidjela da je ova tema interesantna i za okupljene u drugim udrugama osoba s invaliditetom. Smatrali smo kad već imamo prigodu svoje članove informirati za predstojeće izbore za EU parlament da tu prigodu iskoristimo i za svoje prijatelje okupljene u drugim udrugama. Tako su na radionici sudjelovali i članovi iz Udruge Vrapčići, Udruge Nada, Centra inkluzivne pomoći i Društva oboljelih od multiple skleroze.

Predavanju su nazočili i predstavnici Informativno-pravnog centra, Slavonski Brod i predstavnici Volonterskog centra SB. U goste su nam došli i djelatnici Upravnog odjela za razvoj i EU integracije BPŽ, Ana i Ivan, što nas je posebno obradovalo. Pobrali smo pohvale od odjela koji je financirao naše aktivnosti za obilježavanje EU tjedna BPŽ i time sav trud članova dobiva veću važnost.

Nakon obveznom informativnog dijela na zadanu temu pitanjima nije bilo kraja. Rad radionice trajao je duže od 2 sata. Po završetku predavači su izrazili zadovoljstvo zainteresiranosti osoba s invaliditetom za temu o EU i Izborima delegata u EU parlament.

Naši članovi i članovi drugih udruga Grada po završetku službenog dijela Radionice nastavili su se još dugo družiti u našem prostoru.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s