znakovni jezik

PREZENTACIJA NAČINA KOMUNICIRANJA OSOBA OŠTEĆENA SLUHA U OŠ HUGO BADALIĆ PODRUČNA ŠKOLA JELAS

Članovi Udruge Tomica Pavić, Mirjana Gavranović, Husein Huskić uz tumača-prevoditelja ZJG Vericu Štivić, odazvali su se pozivu defektologinje OŠ Hugo Badalić  Slavice Bitunjac, na kratku prezentaciju načina komuniciranja osoba oštećena sluha.

3. veljače u njihovoj  Područnoj školi Jelas susreli smo se s učenicima 4 razreda osnovne škole na radionici s temom NAČINI KOMUNIKACIJA – komunikacija gluhih i nagluhih osoba.

Gđa Bitunjac uz pomoć volonterke dipl. sociologinje Ane Benić  već duže vrijeme vodi radionice različitog sadržaja za učenike te Škole i kako je ovoga puta na redu tema način komuniciranja gluhih i nagluhih osoba rado smo se odazvali pokazati i približiti mladoj populaciji građana kako i zašto upotrebljavamo znakovni jezik i kako uopće razgovarati s osobama koja ne čuju ili slabo čuju. Senzibilizacija javnosti jako nam je bitna i rado smo se odazvali pozivu.

Proveli smo ugodna dva školska sata s učenicima i njihovim voditeljicama. Poslije su nam rekli da im je bilo baš zanimljivo i da su naučili nešto novo.

 

 

Za kraj su nam poklonili dvije slike koju su oni naslikali na kraju, sa svojim potpisima i porukama svim našim članovima. Već smo ih stavili na zid Udruge da ih vide i drugi članovi. Prelijepa uspomena jer znamo da je od srca.

Ne možemo ne spomenuti susret s našim mladim prijateljicama učenicama 6-tog C i D razreda. S njima se poznajemo već dvije godine, rado nam dođu u goste za Međ.tjedan gluhih i pomalo uče znakovni jezik. Kad su čuli da dolaze naši članovi u njihovu školu,  bez obzira što nisu imali nastavu, došli su se pozdraviti s nama i prenijeti naše pozdrave svojoj voditeljici gđi Mendek Ocelić koja je na bolovanju (trudničkom- bravo).

Moramo reći i to da su nas voditeljice i školsko osoblje zaista lijepo ugostili. Hvala bilo nam je zadovoljstvo upoznati se sa svima.

 

 

 

 

 

 

 

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s