UGINBPŽ

AKTIVNOSTI ČLANOVA TIJEKOM LISTOPADA 2010.

Tijekom listopada u Udruzi najviše se radilo u Tajništvu. Prijava Udruge za sufinanciranje u 2011. Na raspisani projektni natječaj Grada Slav . Broda. Ove godine smo se javili na nekoliko ponuđenih programa Grada u nadi da će nam svi biti uobzireni kod odlučivanja o sufinanciranju aktivnosti Udruge i članova tijekom 2011. Također smo prijavili program Zakladi Slagalica iz Osijeka za sufinanciranje obilježavanja 55-e godišnjice osnivanja Udruge. Već nam je toliko. Želja nam je da taj program upriličimo dolaskom Kazališta,odnosno Udruge „Kazalište, vizualne umjetnosti i kultura gluhih“ iz Zagreba sa predstavom „Biti gluh ili gluh …koga briga“. Voditelji , glumci i sva druga logistika toga Kazališta su osobe oštećena sluha i nešto takvo još nije viđeno u našem Gradu.

Radilo se i na Izvještaju o korištenju usluga Tumača znakovnog jezika gluhih. Ovaj pojekt koji članovi koriste već drugu godinu od iznimne je važnosti za olakšavanje svakodnevice naših članova kod komunikacija u raznim ustanovama i institucijama. Korištenje Tumača znakovnog jezika dobro je prihvaćeno od strane članova ali i suradnika. Tako imamo pouzdane informacije od strane Zavoda za zapošljavanje, Centra za socijalnu skrb, Gradskih i Županijskih ureda društvenih djelatnosti kako im je obavljanje potrebnih poslova s gluhima i nagluhima iznimno olakšano i ubrzano. Upravo se događa ono zbog čega naši članovi trebaju pomoć tumača znakovnog jezika: brže, lakše i bolje obavljanje svih poslova u kontaktu s ne-gluhima.

Osobe drugih invalidnosti u našem Gradu su se koliko-toliko izborile za pomoć već prema potrebi  i bore se dugi niz godina za poboljšanje života i svakodnevice unazad dvije godine i osobe oštećenog sluha imaju mogućnost kroz usluge Tumača znakovnog jezika stvarati bolju svakodnevicu i  osjećaj pripadnosti i maru šire društvene zajednice.

Stigli smo proslaviti i jedan rođendan , dobro se zabaviti i zaboraviti na besparicu koja pritišće Udrugu ove godine.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s