UGINBPŽ

PROVALA U UDRUGU

Tijekom noći prošlog četvrtka na petak nepoznati počinitelj/lji (vratilo im se) su izvršili provalnu krađu u našim prostorima. Ukrali su nam novi kompjuter. Isti onaj koji su članovi radeći tijekom 2009.g. u Kreativnoj radionici i uz pomoć sugrađana zaradili i kupili. Taman kad smo pomislili kako nam solidno ide kompletan rad i kada veliki broj članova voli dolaziti u Udrugu desi se ovakova nevolja. Što reći? nesretni smo i ogorćeni. Ne možemo ni zamisliti kakvu dušu, kakvo razmišljanje ima osoba koja se odlučila uzimati od nas. Nisu nam ukrali samo kompjutor nego i dostna novaca od članarina, uništili vrata tajništva do skoro neupotrebljivosti. Ukrali su nam mir i stabilnost u duši.

No, dok je kod nas vladalo ogorčenje i nevjerica i policija još vršila očevid, u posjetu su nam došli mladi sugrađani – srednjoškolci i studenti okupljeni u Pravašku mladež i ponudili pomoć, zamjensko računalo dok se nešto trajno ne rješi, da možemo barem na vrijeme projekt za financiranje tumača znakovnog jezika napraviti i ostale poslove vezane rokom. Nisu stali samo na tome.

Što su sve učinili možete isčitati u nastavku, gdje smo preuzeli njihovu obavijest o Humanitarnoj akciji za naše članove u srijedu 14. 4. 2010. od 9,00 do 14,00 sati NA GRADSKOM KORZU.

Dođite i podržite ih i Vi, naši blogeri, doći će i podržati i njih i nas i naš Gradonačelnik sa suradnicima. U nevolji prelijep osjećaj – ipak nismo samo mi gluhi i nagluhi Brodsko posavske županije. Kao što nismo bili sami ni prošle godine kada smo od građana dobili dovoljno sredstava za otuđeno računalo. I onda je ta ista mladež priložila svoja sredstva za novo računalo.  Zahvaljujemo se svima od srca.

HUMANITARNA AKCIJA ZA POMOĆ GLUHIM I NAGLUHIM SUGRAĐANIMA PRAVAŠKE MLADEŽI SLAV. BRODA

Klub pravaške mladeži pokrenuo je akciju skupljanja humanitarne pomoći za Udrugu gluhih i nagluhih Brodsko-posavske županije. Prošli tjedan su prostorije Udruge u Horvatovoj 2, opljačkane te je iz njih otuđeno računalo. Podsjetimo da je zbog oštećenog sluha komunikacija gluhih i nagluhih osoba s drugim ljudima ograničena. Stoga je računalo sa svojim mogućnostima koje pruža jedno od najvažnijih sredstava za pristup vanjskom svijetu.

Mladež  Hrvatske stranke prava podupire projektne akcije za dobrobit građana u nevolji, zato je u suradnji s Udrugom gluhih i nagluhih u srijedu, 14.4.2010. s početkom u 9.00 h na gradskom Korzu organizirala prikupljanje donacija za kupnju potrebitog računala. Za donirani novac bit će uručene prigodne zahvalnice, a prikupljanje sredstava promovirat će se i putem medija.

Klub pravaške mladeži poziva sve ljude širokog srca da se odazovu u srijedu humanitarnoj akciji prikupljanja financijskih sredstava za pomoć, ali i da pomognu donacijama na žiro račun 2340009-1100014157.

Unaprijed vam zahvaljujemo na vašoj solidarnosti, humanosti i pružanju pomoći onima kojima je to najnužnije.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s