UGINBPŽ

Obilježavanje Dana mrtvih…

Predstavnici Udruge su povodom Svih Svetih i Dana mrtvih – 30. 10. 2009.g. pohodili grob svog prvog predsjednika pokojnog Petra Balabanića.

Gosp. Petar Balabanić je davne 1956.g. s još nekoliko gluhih i nagluhih osoba tadašnje Općine Slavonski Brod uvidio potrebu osnivanja Udruge osoba oštećenog sluha kako bi takove osobe lakše rješavale svoje probleme i  potrebe. Na dužnosti predsjednika Udruge bio je dugo godina i zaslužan je što se gluhima i nagluhima Slavonskog Broda, pa i generacijama koje su dolazile u Udrugu i poslije njega, umnogome promjenila svakodnevica.

Današnji članovi položili su cvijeće na njegov grob i zapalili svijeću uz pijatet: Počivao u miru Božjem. Hvala Vam u ime ostalih članova na svemu što učiniste za osobe oštećenog sluha današnje Brodsko-posavske županije. S poštovanjem Vas se sjećamo, mi stariji članovi, a mlađi Vas znaju iz naših priča.

Na grobu gospodina Balabanića
Na grobu gospodina Balabanića
Na grobu gospodina Balabanića
Na grobu gospodina Balabanića

Članovi su zapalili svijeću za spokoj duša svih mrtvih u gradskom groblju, kao i kod Spomen Križa gdje su se poklonili herojima Domovinskog rata.

Svijeće za sve mrtve
Svijeća i molitva za sve mrtve
100_1648
Kod Spomen Križa

Moramo reći da nas je duboko ganulo ono što smo vidjeli kod Spomen križa. Pohvale učenicima i učiteljima OŠ “Milan Amruš” na načinu odavanja počasti umrlima.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s